Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

07-09-2020 08:01 Kategori: Siyaset

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Testler Kimlere Yapılıyor’’

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Testler Kimlere Yapılıyor’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; ‘‘Covid-19 salgınındaki artış, mücadele yöntemlerinde bir sorun olduğunu ortaya koymaktadır."

Haber Akhisar

CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; ‘‘Covid-19 salgınındaki artış, mücadele yöntemlerinde bir sorun olduğunu ortaya koymaktadır. Tüm çabalara rağmen hastalığın yayılma hızındaki ve hasta sayısındaki, artış endişe verici boyutlara gelmiştir. Günlük yapılan test sayısı 100 bini geçmiştir. Buna bağlı olarak hasta sayısında da gözle görülür bir artış yaşanmaktadır.

Temaslılar dahil hastalık riski altındakilere, Covid-19 mücadelesinde görevli sağlık çalışanlarına bile test yapılmazken 100 bin testin kimlere yapıldığı sorusu akla gelmektedir.

Bakanlık bu konuda kamuoyuna doyurucu açıklama yapma gereği duymadığı için bizde bilemiyoruz.

Testlerin büyük kısmının yurt dışına çıkacaklar tarafından yaptırıldığı belirtilmektedir.

AB dahil birçok ülke yurt dışında gelen herkesten PCR testi yapılamasını zorunlu tutmaktadır. Türkiye’ye tatile gelen turistler kendi ülkelerine dönerken bile test yaptırmak zorundalar.

Buna karşın biz gelen turistlerden herhangi bir test istemiyoruz. Bu durumun salgın hastalıkla mücadelede büyük bir zafiyet yarattığı uzmanlarca dile getirilmektedir.

Bugün haberlere yansıyan “VİP hasta” haberleri ise tam bir skandaldır. Sağlık Bakanlığının test konusunda vatandaşlar arasında ayrım yaptığını düşünmek bu konuda mücadele edenlere büyük haksızlıktır. Temaslılar, şüpheliler, sağlık çalışanları bile teste ulaşamazken, bir kısım ayrıcalıklı insanın keyfine göre ayağına gidilerek test yapılması bu ülkeye yakışmamaktadır.

Tabi ki herkese test yapılsın, ama herkes eşit şartlarda olsun’’ dedi.



Bu haber 6738 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ