Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

12-04-2021 18:10 Kategori: Güncel

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Soma Davasına Sahip Çıkalım’’

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Soma Davasına Sahip Çıkalım’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Manisa Soma ilçesinde 14 Mayıs 2014’de yaşanan maden kazasında 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan sonra açılan davada verilen mahkeme kararı Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 13 Nisan 2021 Salı günü dava Akhisar ‘da yeniden görülmeye başlayacak."

Haber Akhisar

Manisa Soma ilçesinde 14 Mayıs 2014’de yaşanan maden kazasında 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan sonra açılan davada verilen mahkeme kararı Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 13 Nisan 2021 Salı günü dava Akhisar ‘da yeniden görülmeye başlayacak.

Bir ay sonra kazanın 7. yılı dolacak hala bir karar verilmedi ve cezaevinde suçlulardan kimse kalmadı.

Bu dava hukuk skandallarıyla anılacak bir dava haine geldi.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, verdiği kararda Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ında aralarında bulunduğu 4 sanığa olası kasıtla 301 kez öldürme ve 162 kez yaralama suçundan ceza verilmesini hükmetmişti.

Fakat Yargıtay 12. Dairesinin 3 üyesinin değiştirilmesinin ardından, daire kendi verdiği kararı 30 Eylül 2020 tarihinde tekrar bozdu.

Verilen cezanın niteliği düşürülerek patron Can Gürkan’ında aralarında bulunduğu dört sanığa ‘bilinçli taksirle ölüme’ ve ‘yaralamaya neden olma’ suçundan ceza verilmesini istendi.

Soma’da 7 yıldır aranan adaletin tecelli etmesi maalesef birileri tarafından engelleniyor. Bu davaya başından bu yana siyasi baskı iddiaları var. Sürekli mahkeme heyetleri değişti, en son davaya bakan Yargıtay 12. Dairesinin üyeleri değiştirildi.

Türkiye’nin en büyük iş cinayetinde 301 madencimiz hayatını kaybetti. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen Soma faciasında hala karar verilmemesi, yakınlarını kaybeden ailelerde ve kamuoyunda adalete olan güven duygusunun zedelenmesine neden olmuştur.

Hem aileler hem de bizler adalete olan inancımızı kaybetmek istemiyoruz.

Yıllar geçse de verilecek hiçbir ceza evladını, eşini, babasını kaybeden acılı ailelerin acısını hafifletmeyecektir.

Soma davasında adaletin en kısa sürede bitirilmesi ve sanıklar ile sorumlulara hak ettiği cezanın verilmesi ve 7 yıldır adalet arayan Soma’da mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir kararın çıkması tek dileğimizdir.

13 Nisan Salı günü görülecek davayı ailelerle birlikte CHP olarak yakından takip edeceğiz.

Tüm Türkiye’yi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz.



Bu haber 1078 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ