Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

15-07-2019 12:26 Kategori: Siyaset

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''15 Temmuz Üç Yıldır Hala Karanlık''

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''15 Temmuz Üç Yıldır Hala Karanlık''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Laik Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ terör örgütünün hayata geçirdiği darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti."

Haber Akhisar

Laik Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ terör örgütünün hayata geçirdiği darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti.

Hain darbeciler tarafından katledilen, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği laik cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmak adına darbeye karşı en kararlı duruş sergileyen başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partilerin gösterdiği ortak tavır ve özellikle halkımızın olağanüstü desteği darbe girişiminin başarısız olmasında en büyük paya sahiptir.

Bu ulusal dik duruş, cumhuriyete ve demokrasiye olan inancımızı daha da artırmıştır.

Diğer darbelerin arkasındaki güçler, kirli ilişkiler kısa zamanda ortaya çıkarılırken, 15 Temmuz darbe girişiminin karanlık yönleri üç yıldır hala aydınlatılamamıştır.

Meclis çatısı altında darbenin aydınlatılmasına yönelik tüm girişimlerimiz, AKP ve MHP eliyle reddedilmiştir. Mevcut iktidarın darbenin araştırılmasını, arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını istememesini anlamak mümkün değildir.

15 Temmuz darbesini araştırmak için kurulan Meclis araştırma komisyonu başkanlığına fetö hayranı bir milletvekilinin getirilmesi gerçeklerin açığa çıkmasının nasıl engellendiğini gözler önüne sermiştir.

Toplum bu konuda AKP’nin samimi olmadığına inanmaktadır.

AKP iktidarının, darbenin karanlık senaryosunun neresinde yer aldığı kuşkusu hala ortadan kalkmamıştır.

Askeri okul öğrencileri, erler ve daha bir çok masum insan darbecilikten yargılanırken, KHK ile işlerinden atılırken, daha düne kadar fetö savunuculuğu yapanların, bugün fetö düşmanı gibi görünüp, siyasi iktidarın başının üzerinde yer alıp korunup, kollanıp, makam mevkiler verilmesi, darbe girişiminin üzerindeki şaibelerin devam etmesine neden olmaktadır.

FETÖ terör örgütüne darbe yapacak cesareti, yıllarca destek veren başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yöneticileri, Bakanları, Milletvekilleri ve teşkilatları vermiştir. 

Devletin tüm olanakları, tüm birimleri, en mahrem mevkiler, AKP iktidarı eliyle fetö’ye teslim edilmiştir.

Eğer darbeciler yargılanırken, darbecileri devletin en üst makamlarına taşıyan, TSK’ın kilit noktalarına yerleştiren siyasiler yargılanmıyorsa burada bir eksiklik vardır. Adalet önünde darbenin hesabı sorulacaksa, sorumlu olan herkesten Sorulmalıdır.  

Unutulmasın ki;

Çatısı altında Anayasaya bağlılık ve korumaya yemin ettiğimiz laik, demokratik sosyal hukuk devleti, bütün sorunlarımızın çözüm adresi yüce Meclistir. Yani parlamenter demokrasinin beşiği Türkiye Büyük Millet Meclisidir.

15 Temmuz darbesinin aydınlatacak gerçekleri gözler önüne serip, siyasi ayağını ortaya çıkaracak olan yine Meclis’tir.

Darbelere karşı durabilmek için ortak değerlerimize, demokratik laik cumhuriyete ve sosyal hukuk devletine, parlamenter demokrasiye sıkı sıkı sarılmamız gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilelebet yaşayacak ve bu karanlık terör örgütlerine hiçbir zaman teslim olmayacaktır.

Nereden gelirse gelsin her türlü darbeye ve teröre karşı olduğumu belirtiyor, 15 Temmuz’un gizli kalmış gerçeklerinin en kısa zamanda açığa çıkarılmasını diliyorum.



Bu haber 963 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ