Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

14-05-2020 08:19 Kategori: Güncel

Hafızların Yuvası Destek Bekliyor

Hafızların Yuvası Destek Bekliyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"2013 yılında inşaatına başlanılan Hilaliye Külliyesi destek bekliyor."

Haber Akhisar

2013 yılında inşaatına başlanılan Hilaliye Külliyesi destek bekliyor.

1. 1962’den beri yüzlerce hafız yetiştiren ülkemizin önemli manevi direklerinden olan Hilaliye Kur’an Kurslarını anlatabilir misiniz? Hilaliye Kur’an Kursları, ne yapıyor? 

Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami TÜRKMENOĞLU: Diyanet İşleri Başkanlığı Akhisar İlçe Müftülüğümüz bünyesindeki Hilaliye Kur’an Kurslarımız; Akhisar’da 1962 yılında merhum Şahin YILMAZ hoca efendi tarafından kurulmuştur.

Hilal Camiinde İmam Hatiplik ve Vaizlik yapan merhum Şahin hocamız, aynı zamanda bölgenin kanaat önderlerindendir.  Burada bu büyük Kur’an hizmetinin başlamasına öncülük eden hocamız, din görevlisinin emekliliği olmaz sözünün bir canlı örneği olarak vefat ettiği 2007 yılına bil fiil çalışmıştır.

1962 yılında 10-15 öğrenciyle başlayan eğitim serüveni, 1967 yılında Hilaliye Kur’an Kursu Öğrencilerini Koruma Derneğinin kurulmasıyla, 1979 yılında da derneğin kapatılıp Hilaliye Eğitim Vakfının kurulmasıyla devam etmiştir.

Günümüz itibariyle Akhisar İlçe Müftülüğümüz ve Hilaliye Eğitim Vakfı koordinesiyle çalışmalar yürütülmektedir.

Burada 58 yıllık eğitim öğretim hayatında 4.000 civarında hafız yetişmiş, 20.000 civarında kursiyerde yüzüne Kur’an-ı Kerim eğitimi almıştır Hilaliyede. Kısacası Hilaliye hafız yetiştiriyor. Ülkesine hizmet edecek nesiller yetiştiriyor.

2. Hilaliye son yıllarda bir külliye inşa ediyor. Bu külliyeden bahsedebilir misiniz? İnşaat bittiğinde nasıl bir yer olacak?

Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami TÜRKMENOĞLU: Hilaliye’de öğrenci sayısının sürekli artması ve değişen şartlar göz önüne alınarak 2013 yılında yeni bir yola girilmiştir.

İçerisinde Camii, Yüzüne Kur’an Eğitimi, Hafızlık ve Hafızlık Sonrası Eğitim binaları, yurt bölümü, idare binası, spor tesisleri ve sosyal faaliyet alanlarının bulunduğu Hilaliye Külliyesinin temeli atılmıştır.

2015 yılında Camii faaliyete geçmiş, diğer bölümlerde inşaat işleri devam etmektedir. Sona erdiğinde 36.000 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Hilaliye Külliyesi aynı anda 900 öğrenciye hizmet verilebilecektir.

3. Vakfiyeler ve vakıf kültürü tarihimizin kadim bir geleneği ve din hizmetlerinde önemli yerlere sahipler. Biz bu vakfa ve bu Kur’an Kursu Külliye inşasına neden destek olmalıyız?

Hilaliye Kur’an Kursu Yöneticisi Muammer AYDEMİR: Hilaliye ülkemizin önde gelen Kur’an Kurslarından biridir. Bugüne kadar 20 ayrı ülkeden, ülkemizin her köşesinden binlerce insanımız burada dini eğitimini almıştır. Bugün itibariyle 11 farklı ülkeden, ülkemizin 52 farklı ilinden 950 öğrencimiz bu çatı altında eğitim öğretim görmektedir.

Ülkemizde son yıllarda bir yılda 10.000 civarında hafız yetişmektedir. Hilaliyemiz de özellikle son yıllarda yılda 100 civarında hafız mezun etmektedir.

Buradan mezun olan hafızlarımız ülkemizde yapılan hafızlık yarışmalarında; 2014 ve 2017 yıllarında Türkiye 1.liği, 2016 ve 2019 yıllarında Türkiye 2.liği gibi önemli dereceler elde etmiştir.

Ayrıca yurt dışında; 2014 yılında Tunus’ta, 2017 yılında Suudi Arabistan’da ve 2018 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan hafızlık yarışmalarında ülkemizi Hilaliye hafızları temsil etmiştir.

Bizler burada yetişen bu hafızlarımızın yetişmesine katkı sunmak, bu hizmete ortak olmak için Hilaliye Eğitim Vakfına destek olmalıyız. Öğrencilerin daha rahat ortamlarda eğitim görmeleri, daha güzel hizmetlerin yapılabilmesi için bu Külliye inşaatına yardım etmeliyiz. Ki bu eğitim yuvası kıyamete kadar bu hizmetini sürdürebilsin.

4. Peki bu kutlu göreve omuz vermek, destek olmak isteyen vatandaşlarımız neler yapmalı? Özellikle Ramazan ayında?

Hilaliye Kur’an Kursu Yöneticisi Muammer AYDEMİR:  Hilaliyenin kurucusu merhum Şahin YILMAZ hoca efendinin “Evlatlarım hayatımın gayesi olan Hilaliye’ye sahip çıkınız” diye bir vasiyeti vardır.  

Hilaliye; bugün yöneticisi, hocaları ve çalışanlarıyla bu vasiyete sahip çıkmak adına çalışmaktadır. Sevapların kat kat ihsan edildiği bu mübarek ayda ve sair zamanlarda Hilaliyemize destek olmak, hafızların yetişmesine katkı sunmak isteyenler Hilaliye Eğitim Vakfının internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan banka hesap numaraları aracılığıyla zekatlarını, fitrelerini, fidyelerini ve bağışlarını buraya ulaştırabilirler. Buraya gelen zekat, fitre ve fidyeler islami kurallara uygun olarak değerlendirilmektedir.

Hafızların Yuvası Destek Bekliyor
Hafızların Yuvası Destek Bekliyor
Hafızların Yuvası Destek Bekliyor



Bu haber 4797 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ