Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

03-07-2017 16:57 Kategori: Eğiitim

Fen Lisesi'nden büyük başarı

Fen Lisesi'nden büyük başarı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Son iki yıldır Üniversite sınavlarında değişik puan türlerinde okul net ve puan ortalamalarına göre Manisa birinciliği, Türkiye 13'lüğü, Türkiye 17.'liği, Türkiye 33.lüğü, Türkiye 42.'liği gibi başarılarının ardından her geçen gün bölgemizde ve ülkemizde marka haline gelen Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Tübitak Bilim Olimpiyatlarında da var olduğunu gösterdi."

Haber Akhisar

Son iki yıldır Üniversite sınavlarında değişik puan türlerinde okul net ve puan ortalamalarına göre   Manisa birinciliği, Türkiye 13'lüğü, Türkiye 17.'liği, Türkiye 33.lüğü, Türkiye 42.'liği gibi başarılarının ardından her geçen gün bölgemizde ve ülkemizde marka haline gelen Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Tübitak Bilim Olimpiyatlarında da var olduğunu gösterdi.

Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Tübitak Matematik ve Bilim Olimpiyatları Milli Takım seçme sınavında çok büyük bir başarıya imza attı. Türkiyedeki Tüm Liseslerin ve Özel okulların katılmış olduğu olimpiyat sınavında okul öğrencilerinden Muhammet Hüseyinoğlu  Kimya alanında Türkiye 23.'sü, Elif Rana Dama Matematik alanında Türkiye 27.'si, Ömer İnan Kimya alanında Türkiye 37.'si,  Yasin Kurt Kimya alanında Türkiye 59.'su, Abdullah Hubeyb Uygun Biyoloji alanında Türkiye 205.'si oldular.

Bu derecelere göre okulun iki öğrencisi birinci aşama sınavını büyük bir başarı elde ederek kazandı. Bu iki öğrenci Tübitak'ın düzenlediği Yaz kamplarına katılarak Türkiye'de alanında zirve yapmış akademisyenlerden dersler alarak Milli Takım seçmelerinde önemli bir bölümü tamamlamış olacaklar. 



Bu haber 1265 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Eğiitim HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ