Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

29-05-2017 12:14 Kategori: Güncel

Fen Lisesi İtalya‘dan döndü

Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen “The Last Chance: Preserving Biodiversity for Future Generations” ( Son Şans- Gelecek Nesiller İçin Biyoçeşitliliğin Korunması) başlıklı proje çalışmaları doğrultusunda 08-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İtalya’nın Aversa şehrinde Katı Atık Yönetiminin biyoçeşitlilik ve çevre üzerindeki etkileri ve bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili çalışmalarda bulundular."

Haber Akhisar

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen “The Last Chance: Preserving Biodiversity for Future Generations” ( Son Şans- Gelecek Nesiller İçin Biyoçeşitliliğin Korunması) başlıklı proje çalışmaları doğrultusunda  08-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İtalya’nın Aversa şehrinde  Katı Atık Yönetiminin biyoçeşitlilik ve çevre üzerindeki etkileri ve bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili çalışmalarda bulundular.

Programa Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Tülay Oktay, İngilizce Öğretmeni Betül Küçük ve 10.Sınıf öğrencilerinden Ataberk Akın, Sena Özkan, Yaren Zeynep Gürcan ve İsmail Mert Etil katıldılar.

Program dahilinde her ortak ülke yaşadıkları şehrin katı atık toplama ve işleme metodları ve bunların biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerini sunmuşlardır ve ardından yapılan atölye çalışmasıyla ülkelerin benzerlikleri ve farklılıklarını karşılaştırarak ortak bir çevreci katı atık yönetimi tavsiyesi oluşturmuşlardır.

Kültürel gezi çerçevesinde  Aversa’da S. Francesco Katedrali ve Kemeri, Napoli’de rehber eşliğinde Vezüv Yanardağı görülmüş ve diğer tarihi eserlere ziyaret edilmiştir . Aversa Mimarlık Fakültesinde çöplük alanların yeşil alana dönüştürülmesi ile ilgili seminer verilmiştir ve ardından öğrencilerle birlikte daha önce çöp dökülen ve sonra yeşil alana dönüştürülen bahçeye bölgede en çok tüketilen sebzeleri ekmişlerdir. Geri dönüştürülebilen atıklardan camla ilgili CLIL dersi ve ardından laboratuar çalışması yapmışlardır. Katılımcılar, Avrupa’nın en büyük insinirasyon( çöp yakma ) merkezinde seminer verilmiş ve tesiste inceleme yapma fırsatına sahip olmuşlardır.

Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
Fen Lisesi İtalya‘dan döndü
Fen Lisesi İtalya‘dan döndü



Bu haber 1124 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ