Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

30-01-2023 08:48 Kategori: Güncel

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar’da 20 yıldır Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanlığı yapan Hasan Genli 67.Olağan Genel Kurulunda güven tazeledi."

Haber Akhisar

Akhisar’da 20 yıldır Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanlığı yapan Hasan Genli 67.Olağan Genel Kurulunda güven tazeledi.

Yapılan açık oylamada kullanılan 1556 oyun 1387'sini alan Hasan Genli, yeniden başkan seçildi.

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu toplantısında Divan Başkanlığına Manisa Bölge Birliği Başkan Vekili ve Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Çataldere, üyeliklere de Akhisar Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Oda Başkanı Ruşen Üren ve Doğan Demiröz seçildi.

Seçime Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, esnaf oda başkanları, çevre bölgelerdeki Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi temsilcileri katıldı.

Açık oylamayla yapılan seçimde üyelerin çoğunun oyunu alan Hasan Genli güven tazeleyerek yeniden Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanı olarak seçildi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu seçim öncesi yaptığı konuşmada, "Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerinde aranızda olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu belirterek hepinizi selamlıyorum.

Türk Milleti onlarca devlet kurmuş, devlet geleneğini en iyi bilen toplumlardan, milletlerden birisidir. Türk devletlerinin binlerce yıl önce bile Anadolu’da kurmuş olduğu sivil toplum örgütleri var. Bunlardan en önemlisi Anadolu’da esnafı, sanatkârı, dayanışmayı, yardımlaşmayı, birliği, kardeşliği önceleyen ve bu şekilde kurulmuş olan Ahi Evran Teşkilatı. İşte bu gün, sizler o teşkilatın, Ahi Evran’ın devamısınız. Onun emanetini taşıyanlarsınız.

Yaşadığımız son bir buçuk yıl içinde ahiliğin önemi daha iyi anlaşıldı. Pandemi sürecinde birçok esnafımız zor günler geçirdi.  Biz bu zorlu süreçte Akhisar Belediyesi olarak her zaman esnaflarımızın en büyük destekçisi olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Pandeminin en yüksek seviyelere çıktığı, maske takma zorunluluğunun geldiği zamanlarda, maske temininde çok ciddi sıkıntılar meydana gelmişti. Bu süreçte tekstil fabrikalarımızla işbirliği yaparak esnaflarımıza tam 15 bin adet maske yardımında bulunduk.

Devletimizin yayınladığı genelge sonucu yaşanan tam kapanma süresinde, kepenk kapatmak zorunda kalan kahvehane, kafe, oyun salonları, çay bahçeleri, okul kantinleri, lokmacılar ve ramazan davulcularına (500 TL) nakdi destek sağladık. Ayrıca Akhisar Belediyesi olarak bu süreçte kiracılarımızdan kira bedeli almadık.

Yine bu süreçte çok zor günler yaşayan berber, kuaför ve güzellik salonlarına tek kullanımlık havlu, önlük, maske, eldiven ve kolonya dağıttık. Bize başvuruda bulunan tüm esnaflarımızın dükkanlarını dezenfekte ettik. Sık sık esnaf ziyareti yaparak esnafımızın hatrını ve ihtiyaçlarını sorduk.

Zor günler yaşayan geliri düşük ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olmak için başlattığımız Bakkal Kart projemiz ile hem esnafımıza hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olduk. İçerisine her ay belli miktar para yüklediğimiz kartlarımızı belediyemizden alan vatandaşlarımız, bu kartlar sayesinde Bakkallar Odamıza kayıtlı esnaflarımızdan temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu sayede süpermarketler yerine küçük esnafımız da bu hizmetten faydalanıyor.

Pandemi süresinde ve günümüzde tüm gücümüzle esnafımızın yanında olmak için gayret gösterdik. Hizmetlerimizi hayata geçirirken önce esnaf odalarımızın fikirlerini aldık.Bunun en önemli şahidi, yine siz esnaflarımızsınız. Bundan sonraki süreçte de aynı ilkelerle devam edecek, esnaflarımızın iyi günde ve kötü günde yanında olmayı sürdüreceğiz.

Sözlerimi sonlandırırken,  bugün gerçekleşecek Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyor, başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Seçimleri hangi başkan adayımız kazanırsa kazansın Akhisar Belediyesi olarak tüm gücümüzle esnafımızın yanında olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

Akhisar Esnaf, Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Adayı Mustafa Güral yaptığı konuşmada, “Sayın Belediye Başkanım, Sayın Genel Başkanım sabahın erken saatlerinde gecenin geç saatlerine kadar emekle çalışıp evine helal lokma götürme çabasında bulunan esnaf ve sanatkarlarımız genel kurulumuza hepiniz hoş geldiniz. Ankara’da ne zaman kapısını çalsak telefon açsak bir sanatkarın bir pazarcının işi var desek de kapısını gönlünü bize açan gerek cumhurbaşkanlığından gerekse iç işleri bakanlığından gerekse ticaret bakanlığından her zaman önümüze düşen Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı sayın Ali Karaca aramızda hoş geldin genel başkanım.

Çok kıymetli esnaf ve sanatkarlarımız bu yola çıkmadan önce mevcut başkanımız sayın Hasan Genli başkanımızın yanına gittim, elini öptüm, kahvesini içtim, sohbet ettik, kendiside burada, her zaman büyüğümdür. Bizim için gerçekten kıymetli bir başkan 20-25 gündür sahadayım hepinizin bir bardak çayını içmek isterdim, hepinizin yanına gelmek birbirimizle tanışmak isterdim. Kendimi ifade etmek yapacaklarımı anlatmak hepinize isterdim. Ancak sayın başkanımızın yanına gittiğimde yola çıkacağım zaman kendisine aday olup olmayacağını sordum, bu esnada da siz çok kıymetli esnaflarımızın isim listesini talep ettim. Ancak sayın başkanımız resmi olarak bize cevap verdi, kooperatifimize vermiş olduğunuz 03/01/2023 tarihli dilekçeniz ile kooperatif ortaklarımızın isim listesinin tarafınıza verilmesini talep etmişsiniz, ortaklarımızın kişisel verilerini koruma kapsamında tarafınıza ortaklarımızın isim listesi verilmeyecektir, diye bize de böyle bir cevap verdi kendi imzası ile. Biz sadece sizin isim ve soyadlarınızı istedik. TC numaralarınızı, kütüklerinizi, telefon numaralarınızı, istemedik. Kişisel veri kanunu isim soyisimle burada olmaz, yani burada sizlerin isimlerini vermediklerinden dolayı tanımadığımızdan dolayı 20 günlük bir kısa sürede de gelip kendimizi biz size anlatamadık, kendimizi ifade edemedik, hepiniz hakkınızı helal edin.

Bu sahaya çıktığımız da Hasan başkanımıza en ufacık bir kötü söz söylemedik, söylettirmedik de, yaşça büyüğümüzdür asla saygısızlık yapmadık, çamur atmadık, leke yapmadık. Bir tane oy alacağız diye yada bir seçim kazanacağız diye biz kimseyi karalamadık, karalamayız, bize yakışmaz, örf ve adetimize sığmaz. Ben büyüğümden, atamdan, babamdan aldığım ben kesinlikle bu şekilde büyümedim Hasan başkanımızı da her gördüğüm yerde saygıyla önünde eğildim. Bu süreçte pazarcılar odası başkanlığı yetmedi mi kooperatife aday oluyorsun demişler. Makamını mı büyütüyorsun demişler. Değerli esnaf ve sanatkarlarımız ben zaten bu teşkilatın esnaf teşkilatının en üst makamında görev yapıyorum. Türkiye Pazarcılar Federasyonunda Yönetim Kurulu üyesiyim, Türkiye’de 10 bin kişiden bir kişiyim, onun için esnaf sanatkarlar kooperatifi benim makamımdan daha büyük bir makam değil. Ancak Ankara’daki birikimlerim Ankara’daki ikili ilişkilerimle bizler sizlere Akhisarlılara daha nasıl bir fayda getiririz, diye bu yola çıktık sevgili esnaflarım.

Şimdi birazdan seçim yapılacak açık oylama mı olacak kapalı oylamamı olacak herkes gittiğimiz yerde ve bu 20 günlük süreçte bunu bilmek istiyor. Değerli ortaklarımız bunun kararını siz vereceksiniz. Biz sayın divanımıza Mustafa Güral ve ekibi olarak kapalı oylama olsun diye önergemizi sunduk. Sayın divanımıza da teşekkür ederiz, aldı. Birazdan size önergeyi oylayacak siz açık oylama derseniz açık oylama olacak, sizler kapalı oylama derseniz kapalı oylama olacak, sizlerin vereceği karara bizler de saygılıyız, açığa da varız kapalıya da varız.

Birazda yapacaklarımızdan bahsedelim değerli esnaflarımız geçtiğimiz haftalarda vefat eden Sabri Merde amcamıza Allah’tan rahmet diler yakınlarına da baş sağlığı diler tüm esnaf sanatkarımıza da baş sağlığı diliyorum. Yetkiyi bu kardeşinize ve bu ekibe verirseniz şuan mevcut yönetimimiz ipotekleri %50 den almakta, eğer bu yetkiyi bu kardeşinize geçerse ipotek değerlerini %50 den %75 e çıkaracağımıza söz veriyoruz. Bu yönetim kurulunun yetkisinde olan bir şeydir, yönetim kurulu etkisinde olduğundan dolayı da bu kararı yönetim kurulu bu kararı bu şeklide alabilir. Ayrıca şuan binek araçlarımızı ve ticari araçlarınızı mevcut yönetimimiz ipotek olarak almıyor, yetkiyi yine bu kardeşinize verecek olursanız binek araçlarınızı ve ticari araçlarınızı ipotek olarak alarak siz çok kıymetli esnaflarımızın önünü açacağız” dedi.

Akhisar Esnaf, Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Genli, “Saygıdeğer arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler arkadaşımız dedi ki, ipotek dedi, icra finans kanununa göre bizim daha önceden aldığımız ipoteklerin %60’ına kredi veriyorum neden %60’ına kredi veriyorduk o zaman, çünkü icrada birinci satış %60tan başlıyordu, 2. Satış %50den başlıyordu bunu %50 ye indirdiler.

İcranın 1. ve 2. satışları %50 den başlayacak, bunun için aldığımız ipoteğin %50 sini değil arkadaşımızın dediği gibi %75 ini ipotek yaparsak yarın bir arkadaşımızın bir tane de olsa borcunu ödeyemedi, evi satışta gitti, ev satılır borcunu 3’te 1’i yine kalır, ev gider borçlu kalır. Bunun için biz kendi kafamızdan yapmıyoruz, bize bu kanunlar Ankara esnaf kefalet kooperatifi merkezliğinden Manisa esnaf kefalet kooperatifliğinden artı ticaret bakanlığından gelenler söylüyor.

Akhisar şehir dışından gelen ipotekleri kabul etmiyoruz, çünkü bize gelen ipotekleri göremiyoruz. Kredi limitlerinin 1 buçuk milyon lira olduğunu söyledi arkadaşımız, bizim kredi limitimiz 500 bin TL. 1 milyon liralık tapuyu getiren 500 bin lirayı alıp gider, ister aylık, ister 3 aylık isterse de 6 aylık vadelerle ve toplamda 5 yıllık vade sunuyoruz. Bu kurumun kıymetini bilelim ve kurumu birlikte ayakta tutalım” dedi.

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde Hasan Genli Yeniden Başkan Seçildi


Bu haber 498 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ