Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

31-05-2018 16:12 Kategori: Siyaset

CHP’li Özel Akhisar’daydı

CHP’li Özel Akhisar’daydı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde Akhisar’da, “Biz Manisa’da CHP’yi birinci parti yaparak, en az 5, mümkünse 6 milletvekili çıkarmak, Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık” dedi."

Haber Akhisar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde Akhisar’da, “Biz Manisa’da CHP’yi birinci parti yaparak, en az 5, mümkünse 6 milletvekili çıkarmak, Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık” dedi. Özel, Akhisar’da Ziraat Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti, belediyesi kapatılan Zeytinliova’da vatandaşlarla buluştu.

ÇİFTÇİYE MAZOTU 3 TL’DEN VERECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçimleri için çalışmalarını dün Akhisar’da sürdürdü. Özel’e milletvekili adayları Vehbi Bakırlıoğlu, Hayriye Hacet, Lale Erdoğan Tuncer, İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, İlçe Başkanı İsmail Fikirli, partililer ve vatandaşlar eşlik etti. Özel, ilk olarak Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. CHP’nin tarıma yönelik vaatleri hakkında bilgi veren Özel, “Çiftçinin borcunun farkındayız. Çiftçinin kamu bankalarına, özel bankalara, kooperatiflere olan borcunun faizinin silinmesini, anaparanın da 2 yıla bölünmesini taahhüt ediyoruz. Çiftçiye mazotu 3 TL’den vereceğiz. ÖTV ve KDV’yi sadece mazotta değil, zirai ilaçlarda ve gübrede de kaldırmayı düşünüyoruz" dedi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET

Özel ve beraberindekiler daha sonra Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ulusoy, Meclis Başkanı Feride Sakarya ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Özel, burada Akhisar’ın il olması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de en çok zeytin ağacına sahip olan ilçenin bu zeytinin endüstrisinin kendisinin yapması markalaşmasını kendisinin yapması ve atıklarının dahi değerlendirerek bütünleşik sanayi halinde bu önemli değeri Türkiye ekonomisine kazandırması Akhisar için olmazsa olmazdır" dedi. Özel ve beraberindekiler daha sonra Akhisar esnafını ziyaret ederek, “Esnafın en büyük sorunu olan kira stopajını kaldıracağız. Esnafa ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafımızın düşük faizli kredilerle dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. İktidarımızda esnafın kira giderleri vergiden düşülecek” diye konuştu.

BU SEÇİM HERHANGİ BİR SEÇİM DEĞİL

Özel ve beraberindekiler akşam saatlerinde ise belediyesi kapatılan Zeytinliova Mahallesi’nde vatandaşla buluştu. Burada büyük bir kalabalığa konuşan Özel, “Önümüzde herhangi bir seçim yok. Önümüzdeki seçim iki parti arasındaki bir seçim değil. Önümüzdeki seçim, Atatürk’ün bir saraydan alıp halka verdiği yetkilerin mecliste kalıp kalmayacağını, halkın bir tek adam tarafından mı yoksa sizlerin seçtiği milletvekilleri tarafından mı yönetileceğini belirleyecek. Halkın alnının teriyle kazandığı kazancından verdiği vergiler, bir takım yandaşlar, bir takım şirketler, bir aile, bir hanedan için mi kullanılacak yoksa zeytin üreticisi, çiftçi, emekli, işçi için mi kullanılacak, bunun kararı verilecek” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:

SEÇİLİRSE DOLAR FIRLAYACAK

“Geçtiğimiz seçimlerde CHP’nin söylediklerine yapamazlar diyenler, iktidarda tutunamayacaklarını görünce, bazı sözlerimizi yarım yamalak yapmak durumunda kaldı. Referandumda birileri tüm yetkileri istedi. ‘Bu ülkede başkomutan diye birisi varsa, o başkomutan Recep Tayyip Erdoğan olamaz, bu ülkede bir tane başkomutan vardır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür’ dedik. Birileri, Atatürk’ün kendine bile almadığı yetkileri kullanmak istedi, kendilerini Kaf Dağı’nda gördüler, bizleri küçük, hakir gördüler. Şimdi bir seçim daha yapılacak. Bu seçimde tek adam rejimi mi demokrasi mi diye karar vereceğiz. Bu seçim bundan 1,5 yıl sonra yapılacaktı. Erdoğan, ‘Erken seçim istemek vatan hainliğidir. Ülkede yazar kasalar atıldıysa, kriz kapıya dayandıysa erken seçim olur’ diyordu. Dolara, euroya, faize engel olamadılar, erken seçime gittiler. ‘Bu seçimde bize 5 yıl daha yetki verin’ diyorlar. Eğer işler yolunda gidiyorsa neden erken seçim var? Eğer işler yolunda gitmiyorsa, kriz varsa, dolar, euro, faiz tırmanıyorsa, sen bu işi beceremediysen 24 Haziran’da neden seni seçelim? Adalet ve Kalkınma Partisi yeniden seçilirse, dolar, euro, mazot fiyatı roket gibi tırmanmaya devam edecek. Eğer gelirlerse, çiftçinin anası ağlamaya, borç üstüne borç binmeye devam edecek.”

BU GÜZEL İNSANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ

Özel, “Onlar ötekileştirdi, biz ötekini savunacağız. Onlar kutuplaştırdı, biz kucaklaşacağız. Onlar düşmanlaştırdı, biz barıştıracağız. Onlar fakirleştirdi, biz zenginleştireceğiz. Bu ülkede bu güzel insanların yüzünü yeniden güldüreceğiz. Despot, astığı astık, kestiği kestik bir tek adam değil, yüzü gülen birini, Yalovalı Muharrem İnce’yi 13. Cumhurbaşkanı yapacağız” ifadesini kullandı.

HEDEF MANİSA’DA 6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK

Seçmenlere kararsızları sandığa götürme çağrısı yapan Özel, “Sen kararsızı gözünden tanırsın. Gir koluna, onları çoluğunun çocuğunun geleceği için, bu ülkede cumhuriyet ilelebet payidar kalsın diye onları sandığa götür. Torunun için, ekmeğin için, alınterin için sandığa götür. Bu kavgacı, bu ötekileştirici dil olmadan önce biz birbirimizle etle tırnak gibiydik. Kimse kimsenin inancına, giyimine, kuşamına karışmazdı. Sizden rica ediyoruz, AK Partilileri de MHP’lileri de kucaklayın. Ne Türk, Kürt diye ayırın, ne Alevi, Sünni diye ayırın. Bu ötekileştiren, düşmanlaştıranlara inat bu memleketin evlatlarına sarılın. Bu ülkeyi yeniden Atatürk’ün Türkiyesi yapalım, kardeşliğin, barışın, dostluğun, zenginliğin Türkiyesini yaratalım” diye konuştu. Özel, iktidar partisinin CHP’nin sözlerinin bazılarının yarım yamalak yaparak bu seçimi kazanmaya çalıştığını ancak Manisalıların bunlara karnının tok olduğunu belirterek, “Biz Manisa’da CHP’yi birinci parti yaparak, en az 5, mümkünse 6 milletvekili çıkarmak, Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık” dedi.

NAMUS SÖZÜ

Özel, Zeytinliova’ya da, “Gelecek sene mart ayında yerel seçimler var. Namus sözüdür ki Zeytinliovalılar gelecek sene mart ayında kendi belediye başkanını seçecek, bu belediyeyi açacağız. Bu belediyeyi elimizden aldılar, bu belediyenin kapısını açmak, göndere de önce Türk bayrağını sonra CHP bayrağını dikmek boynumuzun borcudur” sözünü verdi.

CHP’li Özel Akhisar’daydı
CHP’li Özel Akhisar’daydı
CHP’li Özel Akhisar’daydı



Bu haber 1286 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ