Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

05-10-2018 11:34 Kategori: Siyaset

CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu ''Zeytin Üreticisi İflasın Eşiğinde''

CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu ''Zeytin Üreticisi İflasın Eşiğinde''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Önemli bir zeytin bölgesi olan Akhisar’ın Zeytinliova beldesinde zeytin üreticilerini ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu zeytin üreticisinin iflasın eşiğinde olduğunu söyledi."

Haber Akhisar

Önemli bir zeytin bölgesi olan Akhisar’ın Zeytinliova beldesinde zeytin üreticilerini ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu zeytin üreticisinin iflasın eşiğinde olduğunu söyledi.

Kendisinin de çiftçi ve zeytin üreticisi olduğunu, çiftçinin sıkıntısını bildiğini belirten Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Zeytinliova'da üreticilerin, komisyoncuların ve tarım işçilerinin sorunlarını dinledi.

Bu Fiyatlarla Sofralık Zeytinlerimiz Yağlık Olacak...

Zeytinliova’da üreticiler, hasat mevsimi geldiği halde bahçelerine gidip ağaçlardaki zeytini toplayıp, toplamamakta kararsız olduklarını çünkü Domat zeytinin kilosunu 2,5 liraya malettiklerini ve 2,5 liraya alıcı bulmakta zorlandıklarını anlattılar.

Artan maliyetler karşısında tek çözümün, sofralık zeytine pirim desteği verilmesi olduğunu belirttiler.

60 Lira Olan İlaç, 95 Liraya Çıktı...

Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu burada yaptığı konuşmada; Kaliteli zeytin için son iki üç ayda 6-7 ilaçlama yaptık. İlk ilaçlamada ilacın litresini 60 liraya aldık, son ilaçlamada ilacın fiyatı 95 lira oldu.

Ücretler işçileri tatmin etmese de, işçilik zeytinin maliyetinde önemli yer tutuyor. Mazot, gübre, ilaç, budama giderleri her yıl katlanarak artıyor. Buna karşın zeytin fiyatı 5 yıl öncesini aratıyor.

Bu durumda zeytincimizin hasattan sonra borçlarını ödeyebilme, ailesinin geçimini sağlayabilme ve bahçesini gelecek yıla hazırlayacak bakımını yapabilme şansı yoktur.

Üretim maliyeti artan, geliri sürekli azalan zeytinci iflasın eşiğine gelmiştir.

Sofralık Zeytine Prim İçin Milletvekillerinden Destek Bekliyoruz.

Sizleri temsil eden Milletvekiliniz olarak sadece şikayet etmiyoruz çözüm de sunuyoruz.

Yıllardır beklediğiniz, sofralık zeytine prim verilmesi amacıyla hazırladığım ve Meclis Başkanlığına sunduğum kanun teklifimde zeytine kilogram başına 1 lira, zeytinyağına ise 3 lira prim verilmesini istedim.

Zeytin üreticisi için hayati önem taşıyan bu konuda herkesin desteğine ihtiyaç var.

Marmara’dan Ege bölgesine, Ege Bölgesinden Akdeniz bölgesine kadar zeytin üretimi yapılan tüm illerin Milletvekillerinin siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak bu kanun teklifimize destek vermelerini bekliyoruz dedi. 

Manisa Zeytin Birliğini Kurmak Şart...

Zeytin üreticisi bir Milletvekili olarak, çiftçimizin Meclisteki sesi olacağım diyen CHP Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU açıklamasında, Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana zeytine büyük önem verilmiştir. Fakat bu önem AKP ile son bulmuştur.

Son gelişmeler üreticimizin örgütlenmesinin şart olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. “Manisa Zeytin Birliği” bir an önce hayata geçirilmeli. Bu konuda devlet, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları öncülük etmeli.

Bu kadar değerli bir hazineyi kaliteli üretim ve ihracat olanakları geliştirilerek değerlendirmek zorundayız. Türkiye olarak dünya piyasalarında markalı, ambalajlı olarak yer alabilmemiz için öncelikle ülke imajı ve tanınan marka yaratmamız gerektiği ifadelerine yer verdi.

CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu ''Zeytin Üreticisi İflasın Eşiğinde''
CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu ''Zeytin Üreticisi İflasın Eşiğinde''
CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu ''Zeytin Üreticisi İflasın Eşiğinde''
CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu ''Zeytin Üreticisi İflasın Eşiğinde''



Bu haber 3229 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ