Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

17-05-2019 12:28 Kategori: Güncel

Başkan Dutlulu, Milli Mücadelenin 100.yılını kutladı

Başkan Dutlulu, Milli Mücadelenin 100.yılını kutladı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Türkiye'nin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı."

Haber Akhisar

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Türkiye'nin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ulu Önder Atatürk'ün yolu aydınlattığı bu tarihi başlangıçla özgürlüğe ve bağımsızlığa aşık olan halkın, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya gösterdiğini anımsatan Başkan Dutlulu, bu bağlamda, 19 Mayıs'ın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olduğunu vurguladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yüzüncü yılında bir mesaj yayımlayan Başkan Dutlulu, “Türk genci; Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında, bu heyecan, coşku ve Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma kararlığıyla, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Mücadelenin 100. Yılı nedeniyle 19 Mayıs Pazar Günü saat 21.00’de büyük mücadelenin izlerini yaşatmak için ‘Fener Alayı’ düzenleyeceklerini hatırlatan Başkan Dutlulu, Gençlik haftasında, Gölet konser alanında gerçekleştirilecek olan Çağlak Festivali’ndeki konserlere tüm gençleri davet ettiğini belirtti.

Başkan Dutlulu, Milli Mücadelenin 100.yılını kutladı
Başkan Dutlulu, Milli Mücadelenin 100.yılını kutladı
Başkan Dutlulu, Milli Mücadelenin 100.yılını kutladı



Bu haber 470 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ