Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

13-12-2021 08:45 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu’ndan Pakdemirli’ye Tepki

Bakırlıoğlu’ndan Pakdemirli’ye Tepki
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesinin meclis genel kurulundan görüşmelerinde muhalefet milletvekillerini eleştiren Bakan Bekir Pakdemirli’ye tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Sayın Bakan ormanları korumanın kendi görevi olduğunu unutmuş dedi."

Haber Akhisar

Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesinin meclis genel kurulundan görüşmelerinde muhalefet milletvekillerini eleştiren Bakan Bekir Pakdemirli’ye tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Sayın Bakan ormanları korumanın kendi görevi olduğunu unutmuş dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dünkü bütçe konuşmasında muhalefet milletvekillerine seslenerek “Yangınları biz çıkarmadık söndürmek için can verdik. Bir Fatiha okumayı öğrenin önce, ondan sonra konuşalım. Hiçbiriniz o cenazelerde yoktunuz” demişti.

Bu yalan beyanların aslında bakanın çaresizliğini ortaya koyduğunu belirten Bakırlıoğlu 30 Temmuz tarihinde Manavgat'ta çıkan yangını söndürürken şehit olan Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü çalışanı orman işçisi Yaşar Cinbaş cenazesine katıldıklarını hatırlattı.

CHP’li Bakırlıoğlu açıklamasında; Orman şehidimizin cenazesinde ailesi mesai arkadaşları ve Kırkağaçlılar ile birlikte Fatiha okuduk ve şehidimizi memleketi Afyonkarahisar'a uğurladık.

Altı Kişi Olması Gereken Ekipte İki Kişi Vardı

Ve orman şehidimiz Yaşar Cinbaş ile birlikte İzmir Bergama Orman İşletme Müdürlüğünden Erdal Tovka’nın da aynı arazözde can verdiğini biliyoruz.

Orman şehidimiz Yaşar Cinbaş ve Erdal Tokav görev yerinden 600 kilometre uzakta yangınla mücadele ederken can verdiler.

Altı orman işçisinin bulunması gereken orman yangınlarına müdahale aracı arazözde sadece iki kişilik ekip olarak cansiperane müdahale ederken yanarak şehit olduklarını sayın bakana hatırlatmak isteriz.

Orman Genel Müdürlüğü bütçesi görüşülürken eleştirilerimizi sıraladık.

Geçen sene yangın söndürmede yaşanan acziyetin tekrar yaşanmaması için Bakanlığınızı defalarca uyarmıştık.

Özellikle son yıllarda yangın sayısının arttığına ve yanan alanın arttığına işaret etmiştik.

İşçi Sayısı Yetersiz

Bu sene yangın sezonu başlamadan önce personel sayısının azlığını, ekipmanlarının yetersizliğini ve mevsimlik işe alınan sözleşmeli personel ile yangınla mücadelede başarılı olamayacağının altını çizmiştik.

Sayın Bakanın görevi işçilerimiz şehit olduktan sonra arkalarından fatiha okumak değil, onların can güvenliğini sağlamak olduğunu, Bakanın asıl görevinin ormanları korumak olduğunu hatırlatmak isteriz.

Peki onlar ne yaptı? Peş peşe yangınlar çıkana kadar beklediler.

THK Uçakları Hangarda Bekliyor

Bu sene Orman yangınlarına müdahale için 5 yangın söndürme uçağı kiralanacağını söylediler ancak 3 uçak kiralayabildiler. İlk uçak ise yangınlar başladıktan sonra temmuz ayında tedarik edilebildi.

THK kurumu uçaklar hangarda bekletildi yangında kullanılmadı.

Yangınlar sezonu başladıktan sonra haziran ayında 2083 personel alımı için ilana çıktınız.

Personel işe başlatıldığında sezon bitmişti zaten.

Yangınla Mücadelede Yönetim Zafiyeti Var

Evet orman yangınlarını siz çıkarmadınız. Fakat orman yangınlarının bir felaket boyutuna ulaşmasında ve yangına müdahale ederken kaybettiğimiz emekçilerimizin şehit olmasında sizin doğrudan sorumluluğunuz var.

Bu sonuç sizin basiretsiz yönetimimizin eseridir ifadelerine yer verdi.

Orman İşçileri İçin Kanun Teklifi Verdim

CHP Milletvekilleri olarak biz görevimizi yapıyoruz diyen CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, kamudaki tüm geçici taşeron şirket işçileri kadroya geçirilirken orman işçileri kapsam dışında bırakıldığını, Meclis’te verdiği kanun teklifi ile mevsimlik orman işçilerinin kadroya geçirilmesi, yangında çalışan işçilere fazla mesai ücretlerinin % 200 artırılarak verilmesini teklif ettiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 684 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ