Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

30-12-2022 13:38 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; ‘‘Ülke Parti Devleti Olmaktan Kurtulacak’’

Bakırlıoğlu; ‘‘Ülke Parti Devleti Olmaktan Kurtulacak’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Halkın içine yalnız çıkamayan AKP milletvekilleri valiler, kaymakamların, belediye başkanlarının kısacası devlet erk’inin gücü ile propaganda yapıyorlar."

Haber Akhisar

Halkın içine yalnız çıkamayan AKP milletvekilleri valiler, kaymakamların, belediye başkanlarının kısacası devlet erk’inin gücü ile propaganda yapıyorlar.

Bunun son örneğini Kırkağaç ilçemizde yaşadık.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Belediye Başkanı İsmail Gedüz ve AKP ilçe başkanı ile birlikte Kırkağaç KYK Yurdunda öğrencilerle bir araya geldiğini sosyal medya hesaplarında gördük.

Devleti temsil eden kaymakamların yasamayı temsil eden bir Milletvekilinin programına katılması, bir siyasi propagandaya dahil edilmesi doğru değildir. CHP olarak bizde yapsak doğru değildir.

Aslında kendileri de yanlışın farkındalar.

Çünkü bu ziyaret kaymakamlığın resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yer almıyor. Milletvekili heyette Kaymakamın olduğundan hiç bahsetmiyor.

Maalesef bu yaşananlar ülkenin “parti devleti” haline getirildiğinin göstergesidir.

Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, toplumun değişik kesimleri ile bir araya gelebilir. Öğrencilerle de bir araya gelebilir.

CHP Manisa Milletvekili olarak yurdu ziyaret etmek istediğimi belirttiğimde KYK yurt müdürümüz bizleri de ağırlamaktan memnun olacağını ifade etti.

Kırkağaç ilçe Başkanımız aracılığı ile öğrenci yurdunu birlikte ziyaret edelim teklifi götürdüğümüz AKP Milletvekiline eşlik eden Kırkağaç Kaymakamı bizimle birlikte yurda gidemeyeceğini bildirdi.

Bizler Valilerin, kaymakamların her partiye, her yurttaşa eşit mesafede durması gerektiğini söylüyoruz. Devlet adamı olmak bunu gerektirir.

Ülkeyi parti devleti, kamu görevlilerini de parti hizmetkarı haline getirdiler. Bazı idareciler için bu normal olabilir fakat devlet için büyük zafiyettir.

Milletvekilleri illerindeki yatırımları projeleri takip edebilirler. Yeni projeler için çaba gösterebilirler. Ben de Milletvekili olduğum günden bu yana Manisa ve ilçelerindeki yatırımları takip ediyorum, aksayanları Meclis gündemine taşıyorum, dile getiriyorum. Yapılması gereken projeler için, yatırımlar için çaba gösteriyorum.  Fakat bunun için devletin valisini, kaymakamını, müdürlerini siyasetimize alet etmiyoruz. 

Ve maalesef Manisa’da AKP milletvekilleri bunu ilk defa yapmıyorlar. Kamu kurum müdürlerini yanlarına alarak devletin projelerini sahipleniyorlar.

Daha önce yine AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Füzün, İlçe Yönetimi ve DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Bölge Muhtarları ve yönetim kurulu üyeleriyle ile birlikte Çamönü Gölet´i  ve Gürdük Baraj alanında açıklamalarda bulunmuştu.

AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur, seçimi kaybedeceklerini anlayınca yanlarına Karayolları Bölge Müdür yardımcını alarak Akhisar Gördes yolu gibi bir türlü bitirilmeyen yolları bitireceklerini yeniden vaat etmeye başladılar.

Unutmayınız ki, hükümetler gelip, geçici, devlet baki’dir.

Hem siyasiler, hem de devlet görevlileri bunu iyi bilmeleri gerekiyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında CHP iktidarında liyakat esas alınacak ve devletin kadroları siyasete alet edilmeyecek. Demokrasi, adalet ve hukuk yeniden tesis edilecek ülke parti devleti olmaktan kurtulacaktır.



Bu haber 511 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ