Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

14-09-2021 11:38 Kategori: Güncel

Bakırlıoğlu; ‘‘Manisa’lı Çiftçi Üvey Evlat Mı’’

Bakırlıoğlu; ‘‘Manisa’lı Çiftçi Üvey Evlat Mı’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Fındık paralarının 8 günde ödenmesine karşın, kuru üzüm paralarının 21 günde ödenmesine tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU üzüm paralarının peşin ödenmesini istedi."

Haber Akhisar

Fındık paralarının 8 günde ödenmesine karşın, kuru üzüm paralarının 21 günde ödenmesine tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU üzüm paralarının peşin ödenmesini istedi.

Toprak Mahsulleri OFİSİ (TMO) aynı dönemde fındık ve üzüm alımı yapıyor. Tarım ve Orman Bakanı Karadenizli fındık üreticilerinin paralarının 8 günde hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Manisa’lı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, 15 Ağustos çekirdeksiz kuru üzüm sezonunun başlamasına rağmen üzümle ilgili bir aydır tek bir laf bile etmemesi ve fiyatın çok düşük açıklanması üzüm üreticilerini kızdırdı.

Manisa’lı çiftçiye üvey evlat muamelesi yapıldığını belirten CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada;  Çekirdeksiz kuru üzüm üreticisinin bekleyecek hali kalmadı. Peşin paraya ihtiyacı olan çiftçi mecburen tüccara üzümünü daha düşük fiyattan satmak zorunda kalıyor. Şu anda tüccar üzümü 11,5 liradan alıyor. Bu rakamlar geçen yılın fiyatının bile altında.

Zaten fiyatlar geç açıklandı.

Üzerine birde 21 gün sonra ödeme yapılacak olması çiftçiyi mağdur çok edecek.

Fındık Değerli, Üzüm Değersiz mi?

Karadenizli fındık üreticisine gösterilen iyi niyet maalesef Manisa’lı üzüm üreticisinden esirgeniyor. Fiyat geç açıklanıyor, parası 21 gün sonra ödeniyor.

Çeltiğin, fındığın fiyatını açıklayıp hayırlı olsun diyen Manisa’lı Tarım ve Orman Bakanı üzüm fiyatı için hayırlı olsun bile diyemedi.

Açıklamayı TMO yapmak zorunda kaldı.

Geçen yıl 12,5 lira olan 9 numara çekirdeksiz kuru üzüm için bu yıl açıklanan fiyat 13 lira.

Üzüm Fiyatı En Az 17 Lira Olmalıydı

Çiftçi dünya üzüm fiyatı olan 2 doların altında bir fiyat beklemiyordu. En az 17 lira fiyat açıklanması gerektiğini bizler de defalarca dile getirdik.

50 kuruşluk zammın hayırlı olmayacağını kendileri de bildiği için AKP-MHP ittifakının milletvekilleri, il ilçe başkanları ve belediye başkanlarından ses çıkmıyor.

Artan Maliyet Çiftçinin Belini Büktü

Üzümün fiyatı % 4, maliyeti ise en az % 50 arttı. İlaç, gübre, mazot fiyatına gelen zamlar çiftçinin belini büktü.

Geçen yıla göre;

Mazot fiyatı 6,68 TL’den, 7,38’e

10 kiloluk bordo bulamacı 200 liradan 400 liraya,

20 litrelik ot ilacı 450 liradan 800 liraya,

DAP gübre 1.450 liradan 3850 liraya yükseldi.

Manisa’lı üzüm üreticisi çok kızgın. Kendilerine yapılan bu haksızlığa çok tepkililer. İktidar milletvekillerine ulaşamadıkları için dertlerini bizlere anlatıyorlar ifadelerine yer verdi.

Üzüm Paraları Peşin Ödensin

CHP olarak talebimiz belli diyen Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, zararının telafisi için çekirdeksiz kuru üzüme 2 lira prim ve TMO’nun aldığı üzümün parasının peşin olarak ödenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakırlıoğlu; ‘‘Manisa’lı Çiftçi Üvey Evlat Mı’’
Bakırlıoğlu; ‘‘Manisa’lı Çiftçi Üvey Evlat Mı’’
Bakırlıoğlu; ‘‘Manisa’lı Çiftçi Üvey Evlat Mı’’
Bakırlıoğlu; ‘‘Manisa’lı Çiftçi Üvey Evlat Mı’’



Bu haber 752 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ