Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

03-08-2019 16:01 Kategori: Güncel

Bakırlıoğlu Mağdur Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Bakırlıoğlu Mağdur Öğrencilerle Bir Araya Geldi
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu verilen süre içerisinde dönüşümünü tamamlamadığı için kapatılan özel okulun mağdur öğrencileri ve velileri ile Akhisar’da bir araya gelerek sorunlarını dinledi."

Haber Akhisar

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu verilen süre içerisinde dönüşümünü tamamlamadığı için kapatılan özel okulun mağdur öğrencileri ve velileri ile Akhisar’da bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Daha önce konuyu TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanına soru önergesi veren Bakırlıoğlu liseye geçiş sınavı bahane edilerek öğrencilerin zorla açık liseye kaydettirilmesini eğitim hakkının gaspı olarak değerlendirdi.

Toplantıda söz alan öğrenciler özel okul ile milli eğitim arasında kaldıklarını cezanın kendilerine kesildiğini belirttiler. Sadece okula gitmek istediklerini bunun en doğal hakları olduğunu ifade eden öğrenciler sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Toplantıda konuşan CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; öğrencilerin mağduriyeti kendisine iletildiğinde konuyu Milli Eğitim Bakan Yardımcısına durumu anlattım. Bana, olur mu öyle şey, hemen ilgilenip öğrencilerin kaydını en yakın okullara yaptıracağız dedi. Fakat sonradan yapacak bir şey yok dendi. Bende konuyu meclis gündemine taşıyarak sayın bakana soru önergesi verdim. Sevgili öğrenciler ve veliler merak etmesin konunun takipçisi olacağım. Hiç kimse bu gençlerin eğitim hakkını elinden alamaz.  Eğitim hakkı Anayasa ile güvence altına alınmıştır.

Maalesef AKP iktidarları döneminde 6 defa değiştirilen liselere geçiş sınav sisteminin mağduru yine öğrenciler olmuştur. 4+4+4 sistemi, okul başlama yaşının düşürülmesi, sonradan tekrar yükseltilmesi değişen lise ve üniversite sınav sistemleri yüzünden maalesef ülkede kayıp nesiller yaratacağından endişeliyiz.

Aziz Nesin hikayelerine dönen KYK yurdu konusuna da değinen CHP’li Bakırlıoğlu yeni yurt inşaatı bitirilene kadar eski yurdun açık kalması gerektiğini ifadelerine ekledi.

Bakırlıoğlu Mağdur Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Bakırlıoğlu Mağdur Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Bakırlıoğlu Mağdur Öğrencilerle Bir Araya Geldi


Bu haber 778 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ