Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

06-07-2021 16:19 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu Ankara’da Soma’lı İşçileri Karşıladı

Bakırlıoğlu Ankara’da Soma’lı İşçileri Karşıladı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"8 yıldır hak mücadelesi veren Uyar Madencilik mağduru Soma’lı madencileri Ankara girişinde polis tarafından durduruldukları yerde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu haklarını alana kadar işçilerin yanlarında olacaklarını söyledi."

Haber Akhisar

8 yıldır hak mücadelesi veren Uyar Madencilik mağduru Soma’lı madencileri Ankara girişinde polis tarafından durduruldukları yerde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu haklarını alana kadar işçilerin yanlarında olacaklarını söyledi.

Ruhsatları Türkiye Kömür İşletmelerine Soma’daki maden sahalarında bir dönem faaliyet gösteren Uyar Madencilik 2013 yılında faaliyetlerini durdurmuş ve 800 işçinin ihbar ve kıdem tazminatlarını ödemeyerek işçileri mağdur etmişti.

Uyar Madenciliğin çalıştırdığı maden ocaklarında meydana gelen kazalarda ayağını, gözlerini kaybeden işçilerin 15 yıldır haklarını alamadığını belirten CHP’li Bakırlıoğlu burada işçilere seslendi.

Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Konuşmasında; işçilerin tazminat alacakları TKİ’nin sorumluluğundadır. Ruhsat sahibi ve üst işveren olarak TKİ işçilerin tazminatlarını ödemesi gerekir.

Daha önce 301 madencimizin hayatını kaybettiği Soma Kömürleri A.Ş. çalışanlarının tazminatları TKİ tarafından ödendi. Maalesef Uyar Madencilikte çalışan işçiler kapsam dışı bırakıldı.

Gerek Meclis kürsüsünden gerekse üyesi olduğum TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda tazminatlarını alamayan işçilerin sorununu defalarca dile getirdik. CHP olarak işçilerin yanında olduk olmaya devam edeceğiz.

Tüm siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerini sağlayarak soruna çözüm aradık ve hala aramaya devam ediyoruz.

İşçilerin sırtından milyonlar kazanan ve zevk sefa içinde işlerine devam eden devletten ihale alıp kasasını dolduran şirketler işçilerin hakkını ödemiyor. Ve maalesef siyasi iktidar işçilerin değil bu şirketlerin yanında yer alıyor.

Bugüne kadar işçilere verilen sözler tutulmadı. Cumhurbaşkanı söz verdi, İçişleri akanı söz verdi, AKP grup başkanvekilleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri söz verdi ama hala bir sonuç yok

8 yıldır, 15 yıldır tazminatını alamayan işçiler son kez seslerini duyurmak için Ankara’ya geldiler. Bu sese kulak verilmesi lazım. Emeğin, alınterinin, işçi hakkının gaspı ne vicdana ne de ahlaka sığar. Bu hakkı koruyacak olan devlettir ifadelerine yer verdi.

İşçilerin artık sabırlarının kalmadığını söyleyen CHP’li Bakırlıoğlu bıçağın kemiğe dayandığını ve işçilerin dayanacak gücü kalmadığını sözlerine ekledi.

Bakırlıoğlu Ankara’da Soma’lı İşçileri Karşıladı
Bakırlıoğlu Ankara’da Soma’lı İşçileri Karşıladı
Bakırlıoğlu Ankara’da Soma’lı İşçileri Karşıladı
Bakırlıoğlu Ankara’da Soma’lı İşçileri Karşıladı



Bu haber 755 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ