Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

19-03-2020 12:29 Kategori: Güncel

ATSO Başkanı Dr. Ulusoy’dan Koronavirüs Açıklaması

ATSO Başkanı Dr. Ulusoy’dan Koronavirüs Açıklaması
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Hemen hemen tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinin en az hasarla atlatılması amacıyla alınan tedbirler kapsamında öncelikle bu salgının yayılmasını engellemek için her bireyin üzerine düşen görevi yerine getirmesi çok önemlidir."

Haber Akhisar

Hemen hemen tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinin en az hasarla atlatılması amacıyla alınan tedbirler kapsamında öncelikle bu salgının yayılmasını engellemek için her bireyin üzerine düşen görevi yerine getirmesi çok önemlidir. Kişisel hijyen tedbirlerinin yanında bilim kurulunun aldığı önlemlere harfiyen uymamız gerekmektedir. Hastalığın yayılmasını engellemesinin, hastalık riski taşıyan kişilerin izole edilmesi ve gerekirse hiç kimse ile görüşmemesi ile mümkün olduğu ortadadır. Öncelikle tüm kişilerin buna uyması gereklidir. Bu pandemi enfeksiyonunun tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de ekonomimize büyük zararı olmuştur.

Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümet üyeleri, STK temsilcileri ve bilim insanları ile yapılan toplantı sonunda bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan tedbirlerin Ekonomimiz için olumlu yansımaları olacağına inanıyorum.

Açıklanan tedbirlerin İş Dünyasının beklentilerinin bir kısmını karşılayacağını ve kısa vadede etkili olacağını düşünüyorum. Ekonomide en büyük korku belirsizliktir, bunun için iki aylık bir yol haritasının belirlenmesi ve bu sürece de "iki aylık direnme süreci" denmesi virüsten en çok etkilenen sektörler için moral dopingi olmuştur. Kredi taksitlerinin, KDV, Muhtasar ve SGK primlerinin ertelenmesi, ek kredi taleplerinin Devlet Bankaları tarafından karşılanacağının açıklanması da beklentilere cevap vermiştir. Bu zorlu süreci "Devlet millet el ele" sloganı ile aşacağımıza inanıyorum. Yeter ki herkes üzerine düşeni yapsın. Bu durumlarda her kesim için en çok ihtiyaç duyulan moraldir. Dünkü açıklama ile bu moral iş dünyasına ve tüm kamuoyuna aşılanmıştır. Ancak ilerleyen süreçte ilave tedbirlere de ihtiyaç duyabiliriz.

Dr.Mehmet ULUSOY

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı 



Bu haber 2964 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ