Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

02-03-2018 10:09 Kategori: Güncel

2018 Yılı Tarımsal Desteklemeler Belli Oldu

2018 Yılı Tarımsal Desteklemeler Belli Oldu
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl üreticilere yapılan tarımsal desteklemeler, bu yıl da resmi gazetede yayımlanarak belli oldu."

Haber Akhisar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl üreticilere yapılan tarımsal desteklemeler, bu yıl da resmi gazetede yayımlanarak belli oldu.

2018 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin karar 26.02.2018 tarihli 30344 sayılı resmi gazetede yayımlandı. Resmi gazetede yayımlanan desteklemelerin amacı çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, araştırma ve geliştirme projelerini desteklemek, uygulanan politikaların etkinliğini sağlamak, sektörün öncelikli problemlerin çözümüne katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve tarımsal kayıtların güncel tutulmasıdır.       

Toprak analizi desteği , asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde her 50 dekar araziye kadar bir analiz için gıda tarım ve hayvancılık bakanlığınca yetkilendirilmiş toprak analizi laboratuvarlarına analiz başına 50 tl olarak yapılır.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında desteklenen ürünlerin havza dışında yetiştirilmesi durumunda belirlenen ürünlere mazot, gübre ve fark ödemesi desteği verilmeyecek.

Organik tarım bilgi sistemin eve bakanlık ilgili kayıt sistemlerine kayıtlı olarak organik arı yetiştiriciliği yapan çiftçilere aşağıda belirtilen birim miktarlarda organik tarım destekleme ödemesi yapılır.

Bitkisel üretim yapan küçük aile işletmelerinin desteklenmesi uygulamalarında dekara 100 tl ödenir.

Bitkisel üretimde 2018 yılı üretimleri için çiftçi kayıt sistemine ve organik tarım sistemine kayıtlı olarak organik tarım faaliyeti yapmış çiftçilerin geçiş iki süreci ve üzeri üretimlerine destekleme ödemesi yapılır.

Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği; Bakanlıkça yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan serbest tarım danışmanları ile ziraat odası ve üretici örgütlerine en fazla beş tarım danışmanı olmak üzere istihdam edilen her bir tarım danışmanı için 38.000 TL on iki aylık hizmet sunumuna bağlı olarak eşit iki dilim halinde ödenir. Destekleme ödemesi yapılacak sertbest tarım danışmanı ve tarım danışmanı sayısı tarımsal danışmanlık hizmeti alabilecek tarımsal işletmeler, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verecek serbest tarım danışmanı, tarım danışmanı ve kuruluşlar işletme bazlı danışmanlık kapsamında Bakanlıkça verilecek görevler destekleme ödemesi kriterleri destekleme ödemesi yapılacak kişi ve kuruluşlar, denetleme ve cezaların uygulanması, desteklemenin veri alınması ve desteklemeden yararlanamayacakları ile diğer hususlar bakanlıkça çıkartılacak tebliğ ile belirlenir.

2018 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararı incelemek için: http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/02/20180226.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/02/20180226.htm



Bu haber 1108 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ