Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

13-06-2019 19:50 Kategori: Güncel | Bölge: MANİSA

Dünya'nın gözü Umman Körfezinde..

Dünya'nın gözü Umman Körfezinde..
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Umman Körfezi'nde iki tankere yönelik saldırıların ardından dünya gözünü bölgede yaşanan gelişmelere çevirdi."

Umman Körfezi'nde iki tankere yönelik saldırıların ardından dünya gözünü bölgede yaşanan gelişmelere çevirdi.

Bu sabah saatlerinde saldırıya uğradığı belirtilen Marshall Adaları bandıralı Norveç’e ait Front Altair gemisi batmış, diğer gemi Kokuka Courageous hasar almıştı. İran arama kurtarma ekibi iki tankerde görev yapan toplam 44 mürettebat kurtardı.

Kokuka Courageous'un bir Japon gemisi olduğu belirtilirken, saldırının Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile İran lideri Hamaney'in görüşmesi sırasında gerçekleşmesi dikkat çekti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif konuyu, "Japonya'ya yük taşıyan tankerlere saldırı Başbakan Abe Şinzo ile (İran lideri) Ayetullah Ali Hamaney'in kapsamlı ve dostça görüşmeler yaptığı sırada gerçekleşti. Bu sabah olanları tanımlamak için şüpheli ifadesi bile yetersiz kalır." ifadeleriyle değerlendirdi.

PETROL FİYATLARI FIRLADI

İran'ın kendisine uygulanan petrol ambargosu nedeniyle kapatmakla tehdit ettiği Hürmüz Boğazı'nın güneyinde bulunan Umman Körfezi'ndeki saldırıların ardından petrol fiyatları yüzde 4 oranında arttı ve varil başına 2 dolardan fazla zamlandı.

OPEC üyeleri Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Irak'ın ham petrol sevkiyatlarının önemli bir bölümünü Hürmüz Boğazı üzerinden yaptıkları biliniyor. Ayrıca Katar likit doğalgaz ihracatının neredeyse tamamını Hürmüz Boğazı'ndan yapıyor.

Suudi Arabistan ve BAE, Hürmüz Boğazı'nı devreden çıkaracak yeni rotalar arıyor ve bunun için daha fazla petrol boru hattı inşa ediyor. Dünyada üretilen petrolün neredeyse 5'te 1'inin boğazdan geçtiği tahmin ediliyor.



Bu haber 564 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ