Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

13-07-2018 10:32 Kategori: Güncel

ATSO Başkanı Dr. Ulusoy: “Saygıyla eğiliyoruz”

ATSO Başkanı Dr. Ulusoy: “Saygıyla eğiliyoruz”
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde tarihin en zor sınavından “millet ve devlet bütünlüğüyle” başarıyla geçtiğini söyledi."

Haber Akhisar

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde tarihin en zor sınavından “millet ve devlet bütünlüğüyle” başarıyla geçtiğini söyledi. Dr. Ulusoy “Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu” dedi.

Terör örgütü FETÖ'nun 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’yi kaos ve iç savaşa sürüklemek hedefini gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Dr. Ulusoy, “Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.Haince planlanmış darbe girişimini püskürten milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN”

Türk Milleti’nin darbe karşısında dik duruşunun dünyaya örnek olması gerektiğini söyleyen Dr. Ulusoy şunları söyledi:

“Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır”

“MÜCADELE SÜRÜYOR”

Eli kanlı terör örgütü ile mücadelenin sürdüğünü ve günden güne hainlerin birer birer deşifre olduğunu söyleyen Dr. Ulusoy “Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Ancak hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son 2 yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı” dedi.

“UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin girişimden sonra dimdik ayağa kalkıp istikrarı tercih etmesinin ardından büyümesine de hız verdiğini dile getiren Dr. Ulusoy “FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak” ifadelerini kullandı.



Bu haber 1740 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ