Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

09-10-2018 09:19 Kategori: Güncel

Artık Her Polis Trafik Polisi

Artık Her Polis Trafik Polisi
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda artık jandarma dahil resmi ve sivil polis ekipleri, kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek. "

Haber Akhisar

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda artık jandarma dahil resmi ve sivil polis ekipleri, kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek. 

Emniyet teşkilatında görevli tüm polislerin trafik cezası yazacağının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun genelgesi ile bildirilmesi üzerine Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli tüm polislere Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerince “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı”  düzenleme eğitimi verildi.

Uygulamanın özellikle trafik kazasına ve can kayıplarının artmasına neden olan seyir halinde cep telefonu ile görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, makas atma ve emniyet kemeri kullanımına yönelik olduğu bildirildi. Bu konularda sadece trafik ekiplerinin tek başına yeterli olamayacağı kanaatinin oluşması üzerine, eylem planındaki hedeflere ve yürütülecek kampanyanın amacına ulaşması için tüm kolluk birimlerinin bir seferberlik ruhuyla etkin bir mücadele içerisine girdikleri kaydedildi. Uygulamanın asıl amacının ise tüm sürücülere, güvenli trafik bilinci alışkanlığının kazandırılması olduğu vurgulandı.

Artık Her Polis Trafik Polisi
Artık Her Polis Trafik Polisi



Bu haber 2219 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ